Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razbojništvo u kladionici Premier, 18 saobraćajnih nesreća

premier kladionica

Nepoznata maskirana osoba izvršila je sinoć u ulici Porodice Ribar, u općini Novo Sarajevo, razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Premier”.

Tom prilikom maskirana NN osoba ukrala je, uz prijetnju nožem, određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rješavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Priveden zbog droge

Policijski službenici Treće policijske uprave priveli su 20. marta u večernjim satima u ulici Geteova u općini Novi Grad Sarajevo, M.N. (1996.) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pretresom je kod njega pronađen i oduzet jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

O tom događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUPKS-a.

Policijski službenici nastavljaju rad na rješavanju i dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

Za 24 sata 18 saobraćajnih nesreća

U Izvještaju MUPKS-a navodi se da je za posljednja 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 18 saobraćajnih nesreća, od toga 17 sa materijalnom štetom, dok je u jednoj nesreći jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, 12 osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri neregistrirana motorna vozila.