Gradiška

Rešetkom od šahta polupao bankomat, napao zaštitara nožem, pa izbušio gume

20201012170716_626084

Za ovaj dar-mar osumnjičen je mještanin Đani Salkanović (48), koji je uhapšen, a terete ga za ugrožavanje bezbjednosti, pokušaj teške krađe te oštećenje tuđe stvari

Policija iz Gradiške imala je danas, usred dana, nesvakidašnju intervenciju, kada je pomahnitali muškarac ispred Addiko banke rešetkom od šahta polupao bankomat, zatim nožem napao radnika obezbjeđenja, a na kraju se okomio na dva parkirana vozila, kojima je probušio gume, pišu Nezavisne novine.

Za ovaj dar-mar osumnjičen je mještanin Đani Salkanović (48), koji je uhapšen, a terete ga za ugrožavanje bezbjednosti, pokušaj teške krađe te oštećenje tuđe stvari.

Nezvanično se saznaje da je on nakon hapšenja alkotestiran te mu je, kako kažu sagovornici, utvrđen oko jedan gram po kilogramu alkohola u organizmu.

– On odranije nije poznat policiji, otkrivaju medijski izvori, koji dodaju da je policija pronašla i izuzela nož.

Prema izvorima Nezavisnih novina, sve se ovo odigralo oko 10.25, kada je policiji prijavljeno da u Vidovdanskoj ulici, u blizini Addiko banke, stoji nepoznati muškarac s nožem u ruci.

– Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je on pokušao podići novac s bankomata, a pošto to nije uspio, uzeo je rešetku s obližnjeg šahta te njome počeo da lupa po bankomatu, kaže izvor.

Kako dodaje, potom je iz banke izašao radnik obezbjeđenja “Securitas” Sarajevo te je napadaču rekao da se smiri.

– Međutim, ovaj je krenuo nožem ka radniku obezbjeđenja. Srećom, nije ga povrijedio. Zaštitar je potom ušao u banku te pozvao policiju, kažu izvori.

Napadač se, dodaju sagovornici, zatim okrenuo, ali ne i smirio.

– Na dva vozila koja su u blizini banke bila parkirana nožem je izbušio gume. Potom su došli policajci te su savladali osumnjičenog. Nije se opirao hapšenju, naglašavaju sagovornici.

Kako ističu iz PU Gradiška, o svemu je upoznat dežurni tužilac, a istraga se nastavlja.

– Danas tokom dana je došlo do fizičkog napada od strane korisnika kartice koji nije mogao koristiti usluge bankomata iz nama nepoznatih razloga. On je krenuo sa uništenjem bankomata i napadom na radnika obezbjeđenja, koji ga je savladao i predao u nadležnost policije. Protiv ovog lica biće pokrenute zakonske radnje, rekli su iz Addiko Banke.