Globus

direktor hrvatske policije

Nepoznati detalji: Napadač u Zagrebu pucao na još dva policajca, jedan uzvratio vatru

12/10/2020

"Tri policajca su bila ugrožena - ranjeni policajac, drugi policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na vanjskom osiguranju štićenih objekata", rekao je Milina

Direktor hrvatske policije Nikola Milina izjavio je da je otkrio da je napadač Danijel Bezuk jutros u Zagrebu osim na ranjenog policajca, zapucao na još dvojicu policajaca.

“Tri policajca su bila ugrožena – ranjeni policajac, drugi policajac koji je uzvratio vatru i još jedan policajac koji je radio na vanjskom osiguranju štićenih objekata”, rekao je Milina.

On je istakao da još ne može govoriti o tome je li namjera napadača bila da uđe u zgradu Vlade, kao ni o motivu, te da nema informacija koje bi govorile o tome da je neko od policajaca na Markovom trgu bio neposredna meta, prenose hrvatski mediji.

“Zasad nemamo indiciju da bi ijedan policijski službenik, pa i ovaj koji je povrijeđen bio neposredno meta ili lično bio povezan sa počiniocem”, rekao je Milina.

Tridesetjednogodišnjeg policajca iz obezbjeđenja Vlade jutros je hicima iz automatskog oružja ranio dvadesetdvogodišnji Danijel Bezuk u pucnjavi rafalom prema ulaznim vratima Banskog dvora, sjedišta hrvatske Vlade.

Napadač je potom na zagrebačkom Jabukovcu počinio samoubistvo.

Bezuk, koji nije od ranije bio poznat policiji, prije samoubistva objavio je poruku na društvenim mrežama u kojoj je naveo – “dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.