Riješeno ubistvo u Derventi izvršeno prije 19 godina

lisice hapsenje

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s kolegama iz Srbije riješili su teško ubistvo, koje se dogodilo 20.augusta 1996. godine u mjestu Lužani, općina Derventa.

Naime, nakon višegodišnjeg rada na ovom predmetu, jučer je, u mjestu Velika Plana, Republika Srbija, lišen slobode D.T. (1950.), za koga postoji postoji osnov sumnje da je ubio Gordanu Inđić.

Nezvanično, radi se Draganu Tirnaniću zvanom Tirke iz Velike Plane.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj Dragan Prodanović rekao je da su, nakon preduzimanja više operativno- taktičkih istražnih mjera i radnji, pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj dostavili Okružnom tužilaštvu Doboj zahtjev za pružanje međunarodne pravne pomoći u smislu pronalaženja izvršioca ovog krivičnog djela u Republici Srbiji.

Slijedi ustupanje krivičnog predmeta iz Okružnog tužilaštva Doboj u Više tužilaštvo Beograd radi procesuiranja uhapšenog, kojem je od sudije za prethodni postupak Okružnog suda Beograd, određen pritvor.

Iz MUP-a Republike Srpske navode da intenzivno rade na rješavanju i drugih ubistava koja su se dogodila u ranijem periodu i ti predmeti su i dalje aktivni, što potvrđuju i aktivnosti na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela koje je izvršeno prije 19 godina.