Crna hronika

Banja Luka

Rodoljub Gajić pomogao ubicama Slaviše Krunića zbog duga od 700 KM?

14/05/2019

Prema navodima sa saslušanja Gajića, koji su objavili pojedini mediji, on je potvrdio da je znao da će Krunić biti likvidiran, ali to navodno nikome nije mogao otkriti, plašeći se za svoju i bezbjednost svoje porodice

Rodoljub Gajić, radnik zaštitarske firme „Sektor Security“ iz Banje Luke, uhapšen je 11. aprila zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoga šefa Slaviše Krunića, svog šefa, čiju je porodicu obezbjeđivao. Dan kasnije, Okružni sud u Banjoj Luci mu je odredio jednomjesečni pritvor, piše Žurnal.

Gajić je čak bio na sahrani pokojnog Krunića, nosio kovčeg sa njegovim tijelom, plakao… Kako saznajemo, Gajić je bio doušnik koji je ubicama dostavljao informacije o Krunićevom kretanju, obezbjeđenju i pokrivenosti imanja video nadzorom.

Policija je do Gajića došla nakon što su provjereni telefonski kontakti Željka Kovačevića, jednog od napadača na Krunića, koji je i sam poginuo u razmjeni vatre sa obezbjeđenjem.

Dug od 700 maraka

Prema policijskim izvorima, Kovačević je bio zelenaš od kojega je Gajić posuđivao novac pod kamatu. On je istražiocima rekao da je Kovačeviću dugovao 700 KM, što navodi na zaključak da je za tu mizernu sumu prodao život čovjeka u čijoj je firmi radio i zarađivao platu. Njemu je čak bilo povjereno da obezbjeđuje Krunićevu porodicu, između ostalih, i troje maloljetne djece.

Prema navodima sa saslušanja Gajića, koji su objavili pojedini mediji, on je potvrdio da je znao da će Krunić biti likvidiran, ali to navodno nikome nije mogao otkriti, plašeći se za svoju i bezbjednost svoje porodice. Teško je povjerovati u takve Gajićeve tvrdnje, tim više jer je tokom ispitivanja pao na poligrafu, kao i zbog sasvim realne pretpostavke da ga Kovačević nije dužio samo za tih 700 KM, već da je od njega izvjesnu sumu novca za informacije.

Slaviša Krunić je ubijen 22. aprila u blizini svog imanja u Glamočanima kod Banjaluke u zasjedi koja mu je pomno pripremljena. U napadu je ubijen i njegov pratilac Žarko Pavlović, dok je drugi pratilac, koji je vozio automobil, Goran Ilić, ranjen. U razmjeni vatre, ubijen je i jedan od napadača – Željko Kovačević.

Kovačevićeva komunikacija telefonom otvorila je put prema ostalim ubicama – Benediju Đukanoviću,Emiliu Baldu i Gajiću. Đukanović je u bjekstvu, a prema izjavama zvaničnika MUP RS, poslednji put viđen je kod Dervente oko 2 sata ujutro, kada ga je zaustavila patrola saobraćajne policije i poslije kontrole pustila da se odveze dalje.

Đukanović je 2008. godine hapšen u Srbiji, zbog sumnje da su pripremali likvidaciju muškarca iz suparničke kriminalne grupe, za šta je prethodno obezbijedio veću količinu eksploziva i oružja.

Naručioci ubistva

Ostaje, međutim, ključno pitanje ko je naručio Krunićevo ubistvo i koji su motivi njegove likvidacije. Odranije je poznato da je Krunić bio „trn u oku“ mnogim ljudima u vlasti i tajkunima koji su željeli da preuzmu njegove poslove.

Otkrivanje motiva i naručilaca egzekucije Krunića zavisi od toga da li će policijsko-pravosudne institucije u Republici Srpskoj sprovoditi temeljnju istragu, lišenu bilo kakve vrste pritiska sa strane. Policija i pravosuđe Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića uradili su sve suprotno. Od samog početka radili su sve, i još to čine, da kriminalizuju žrtvu, zataškaju zločin i prikriju ubice i nalogodavce zločina.

Desi li se ista stvar i sa ubistvom Krunića, nema sumnje da će crni niz naručenih ubistava u Republici Srpskoj da se nastavi i da će jedino pitanje glasiti – Ko je sljedeći?

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.