Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Romantični pljačkaš banke u Banjoj Luci: “Ne boj se, ljepotice”

09/02/2018

Ispričala je to jučer u Okružnom sudu u Banjoj Luci Stanislava Hajder, koja je u vrijeme pljačke radila u Raiffeisen banci u banjalučkom naselju Derviši, a koja se na meti razbojnika našla 6. jula 2009. godine, kada je ukradeno 33.468 maraka, pišu Nezavisne novine.

Ona je to navela na suđenju sedmorki iz predmeta “Trezor”, u sklopu kojeg su optuženi Siniša Straživuk (49), Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), te Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29).

Hajder je, prisjećajući se pljačke u Raiffeisen banci, ispričala da je prvo čula škripu guma, a zatim i naglo otvaranje vrata. Potom je vidjela tri razbojnika s fantomkama na glavi.

-Jedan je prišao pultu kod koleginice i uzeo pare, drugi je prišao kolegi iz obezbjeđenja, dok je treći od nas tražio da legnemo. Na izlasku sam čula da se jedan od njih obratio koleginici, rekavši: ‘Volim te, lutko’. Sve je trajalo minut!”, navela je Hajder.

Svjedočila je i njena koleginica Sanela Arbutina, koja je ispričala da je na dan pljačke jedan klijent u banku položio veću svotu novca, ali da je ta suma ostavljena u sef, koji razbojnici nisu otvarali.

Toj pljački je svjedočio i Damir Čivčija, koji je u vrijeme razbojništva bio radnik obezbjeđenja banke, a radio je u agenciji “Alarm vest”, i takođe je čuo da je jedan od pljačkaša govorio nježne riječi radnici.

– Razbojnik je rekao: ‘Ne boj se, ljepotice, volim te najviše na svijetu – prisjetio se jučer Čivčija.

On je takođe potvrdio da su to razbojništvo izvela tri maskirana razbojnika, a vidio ih je kako upadaju u banku.

-Pričao sam sa kolegom kada se ispred banke naglo zaustavio sivi audi A8, iz kojeg su izašla maskirana lica i ušla unutra, te rekla da je u pitanju pljačka i da legnemo. Pritisnuo sam ‘panik taster’. Jedan je preskočio pult i krenuo da kupi novac, a drugi je prišao meni i tražio da mu dam pištolj. Odgovorio sam da nemam pištolj i legao – rekao je Čivčija.

Podsjetimo, optuženu sedmoricu terete da su kao zločinačko udruženje izveli više razbojništava u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka, i to od 2008. do kraja 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa.

Njima se na teret stavlja da su opljačkali 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u Banjoj Luci, te još nekoliko razbojništava, uključujući i ono u Raiffeisen banci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.