Crna hronika

Ronioci pronašli sedam ručnih bombi uz obalu Save u Brčkom

25/07/2015

Patrola Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo” iz Brčkog pronašla je sedam ručnih bombi uz obalu Save, nedaleko od izletišta Ficibajer.

Pretpostavlja se da je bombe ostavio nesavjesni građanin, a član patrole Neđo Mićić odmah je obavijestio Civilnu zaštitu, čiji tim je proveo procedure bezbjednog uklanjanja ovih opasnih predmeta.

U Civilnoj zaštiti Brčko distrikta rečeno je da je riječ o sedam defanzivnih ručni bombi tipa “M-75”.

Šef brčanskog Odjeljenja za javnu bezbjednost Uroš Vojnović koji je, takođe, izašao na lice mjesta, apelovao je da građani pokažu više odgovornosti prema sebi i drugima.

“Postoji mnogo bolji i bezbjedniji način da se stanovnici Brčkog mogu otarasiti takvih predmeta, a bacati ih u rijeku Savu i izazivati opasnost i za kupače i za ljude na plovnim objektima, pa i šetače, krajnje je neodgovorno”, naglasio je Vojnović.

On je napomenuo da je patrola Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo” pronašla bombe prilikom redovnog patroliranja u okviru zadataka, koje je Odjeljenje za javnu bezbjednost Brčko distrikta povjerilo ovom klubu u ljetnom periodu u čuvanju kupača i za pomoć na vodi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.