potraga za ćićom

Samo u BiH: Sud dozvolio da ga puste iz zatvora radi bolesti, on se više nije vratio

cico

Suljović je, prije godinu, zajedno s četvoricom zatvorenika pokušao bijeg iz mostarskog zatvora

Za Feridom Suljovićem zvanim Ćićo iz Sarajeva raspisana je potjernica nakon što se u petak, 28. avgusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, potvrđeno je iz Uprave mostarskog zatvora, javlja Dnevni avaz.

Suljović se u KPZ Mostar trebao vratiti nakon 30-dnevnog prekida kazne, koju mu je, zanimljivo, odobrio Općinski sud u Mostaru, a čijom je presudom osuđen na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu i dva mjeseca zbog izvršenja 15 teških krađa koje je počinio na području Mostara.

Kako se saznaje, on je zbog zdravstvenih problema zatražio prekid kazne u trajanju od 30 dana. Uprkos tome što su na njegov zahtjev iz KPZ-a Mostar dali negativno mišljenje, Sud mu je odobrio prekid kazne.

Suljović je, prije godinu, zajedno s četvoricom zatvorenika pokušao bijeg iz mostarskog zatvora.

U večernjim satima, 21. augusta su razvalili krevete te metalnim šipkama, kao i drugim alatkama probušili rupu na zidu ćelije, napravivši otvor veličine metar sa 70 centimetara. Od bijega su ih, bukvalno, dijelile minute kada su im u ćeliju upali policajci, a s kojima su se sukobili te dvojicu teže povrijedili.

Također, Suljović je lani i presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Marija Tomasa koje se dogodilo prije 10 godine.