Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Samoubistvo u Kotor Varoši: Raznio se bombom na grobu svojih roditelja

groblje

Milorad Topić (62) iz Beograda, a porijeklom iz Kotor Varoša, ubio se aktiviranjem bombe na zajedničkoj grobnici njegovih roditelja u kotorvaroškom naselju Bare.

Snažna eksplozija mještane je uznemirila u subotu oko sedam sati, ali niko u prvi mah nije mogao ni da pretpostavi šta se zapravo dogodilo. Šokirali su se kada su shvatili da je Topić sebi oduzeo život, pišu Nezavisne novine.

Ostatke tijela geleri su raznijeli i po nekoliko metara od grobnice na kojoj su ostali tragovi krvi, s tim što ona nije oštećena. Pripadnici Policijske stanice i ljekar Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” su tokom uviđaja konstatovali da je riječ o samoubistvu, a o tragediji je obaviješteno i nadležno tužilaštvo.

Zbog ove tragedije, ožalošćena porodica je zatečena i svi se pitaju koji su razlozi zbog kojih je Topić sebi oduzeo život. Misterija je, takođe, i kada je on iz Beograda došao u Kotor Varoš, s obzirom na to da kod brata, kako se saznaje, nije navraćao. Nesretni muškarac nikada se nije žalio da ima većih problema, a svi će ga pamtiti kao nasmijanog i komunikativnog čovjeka, tako da nikom nije jasno zašto je odlučio da digne ruke na sebe.

Navodno je ostavio oproštajno pismo u kojem je naveo adresu brata Spasoja, a koji živi sa suprugom u stanu roditelja u Kotor Varošu. U pismu je zatražio da bude sahranjen u grobu oca, koji je umro 1990. godine. Posljednja želja mu je ispunjena.

Topić je sahranjen juče kraj roditelja na pravoslavnom groblju, gdje je sebi i presudio. Stanari zgrade u kojoj je boravio, potreseni tragedijom, ističu da je Milorad bio uvijek vrijedan čovjek, te da za njega svi koji su ga poznavali imaju samo riječi hvale.

Topić je, kako se saznaje, bio jako vezan za roditelje, a posebno za oca, sa kojim je često išao na pecanje na rijeku Vrbanju, da bi potom i on postao ribolovac. Radio je u banjalučkom “Incelu”, gdje je bio i poslovođa, a 1977. godine se zaposlio u Beogradu, dok mu je supruga sa dva sina ostala u Banjoj Luci.