Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

FUP počeo akciju “Bura”: Pet osoba lišeno slobode zbog iznude i lihvarstva

21/03/2016

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su nakon višemjesečne istrage, rano jutros, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, započeli sa realizacijom operativne akcije „Bura“ na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U sklopu navedena akcije, a po naredbama Općinskog suda u Mostaru, započeti su pretresi na četiri lokacije na području općine Mostar i jedan pretres na području općine Čitluk, te su lišena slobode četiri lica iz Mostara inicijala Z. G., M. M, M. I. i J. A. i jedno lice iz Čitluka inicijala M. T.

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom iz člana „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340, a u vezi sa krivičnim djelima „Iznuda“ iz člana 295. i „Lihvarstvo“ iz člana 298. KZ F BiH.

Do sada je u pretresima pronađeno i oduzeto više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, notesa, bankovnih kartica, ličnih dokumenata i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima, a takođe je pronađeno 19 paketića u kojima se nalazi NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, kao i određene količine vatrenog oružja, saopćeno je iz FUP-a.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.