Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraćajna nesreća kod Prijedora, jedna osoba teže povrijeđena

saobracajna nesreca prijedor
FOTO: Dnevni avaz

Na magistralnom putu Prijedor–Bosanski Novi u mjestu Dragotinja kod Prijedora danas se oko 14.40 sati dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je prema nezvaničnim podacima s lica mjesta jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede u sudaru Peugeta 306 i Jeepa Kia njemačkih registarskih oznaka.

Također, nezvanično se saznaje da se Peuget koji je vozila mlađa ženska osoba kretao iz pravca Bosanskog Novog u pravcu Prijedora. Vozačica je u jednom trenuku iz još nepoznatih razloga izgubila kontrolu nad vozilom, nakon čega je nekih 50-tak metara vozila travnatom površinom uz sam rub ceste, a onda prešla na suprotnu traku i na pola metra od pune linije direktno udarila u Jeep koji je dolazio iz suprotnog prvca.

Ona je bila sama u Peugetu dok su u Jeepu bili bračni par i njihovo dvoje djece, dječak i djevojčica, te majka vozačice. Djeca i suprug vozačice u nesreći nisu povrijeđeni, dok su kćerka i majka iz Jeepa, te vozačica Peugeta kolima hitne pomoći odvezeni u pravcu prijedorske bolnice i u ovom trenutku se ne može govoriti o povredama koje su zadobili.

Iz CJB Prijedor navode da će više detalja o nesreći biti poznato nakon uviđaja koji obavljaju policijski službenici PS za bezbjednost saobraćaja iz Prijedora. Na licu mjesta bili su i vatrogasci TVJ Prijedor koji su nakon što su automobili odšlepani oprali dionicu puta na kojoj se dogodila saobraćajka.