Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Sarajevska policija za mjesec dana oduzela 52 vozila i dva mopeda

13/11/2016

Na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a su od 1. oktobra do 2. novembra ove godine oduzeli 52 motorna vozila i dva mopeda od višestrukih povratnika u vršenju najtežih oblika prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u BiH, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, potvrđeno je Feni iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ukupan njihov dug po osnovu novčanih kazni je oko 180.000 KM.

Oduzeta vozila se nalaze na depou u Butmiru na kojem MUP KS odlaže privremeno oduzete automobile, većinom nakon saobraćajnih nesreća s teškim posljedicama, a odnedavno i automobili oduzeti vlasnicima koji su povratnici u kršenju zakona.

MUP KS je praksu oduzimanja automobila povratnicima u činjenju krivičnih djela, kada je riječ o saobraćajnim prekršajima, intenzivno počeo nakon što je bh. javnost uzdrmao slučaj Sanjina Sefića koji je u oktobru u Sarajevu automobilom usmrtio dvije pješakinje.

Iz MUP-a KS kažu da će ovakvu praksu nastaviti.

Komentari