Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski diler u stanu imao laboratoriju za uzgoj marihuane (FOTO)

scan0001

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga ovog Ministarstva danas su lišili slobode S.N. (1981) u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omgućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana koji isti koristi u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, pronađena je i oduzeta potpuno opremljena “laboratorija” za uzgoj biljke cannabis i proizvodnju opojne droge marihuane u zatvorenom prostoru, pet stabljika biljke cannabis, PVC kanisteri sa hemikalijama potrebnim za rast biljke, jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu amfetamin, jednu automatsku pušku sa sedam okvirova, 375 puščanih metaka i jedan samostrijel.

scan0009

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a S.N. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade S.N. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalju nadležnost.