Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni direktor “Sudo Lav” imao posebnu prostoriju u koju je dolazila učenica

BiH

sudo lav

Nije se ni slegla prašina nakon hapšenja Kenana Vučijaka, direktora JU Osnovna škola “Isak Samokovlija” u Sarajevu, zbog ucjenjivanja jedne turističke agencije, a jučer je objelodanjen još jedan skandal koji je potresao sarajevsko obrazovanje.

Naime, pripadnici krim-policije FUP-a su po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Sudu Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom, odnosno da je u proteklom periodu zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

sudo lav1

Lavićevo umjetničko ime “Sudo Lav”

Lavić će nakon krim-brade biti predat postupajućem tužiocu, a nakon čega će biti odlučeno o predlaganju daljih mjera prema njemu. S obzirom na to da je žrtva maloljetna osoba, javnost nije upoznata sa više detalja o ovom slučaju.

Kako saznajemo, u proteklom periodu ilidžanska policija bila je obaviještena da je Lavić izvjesnim osobama upućivao prijetnje, zbog čega je S. M, prosvjetni radnik, policiji prijavio da mu prijete da ne smije hodati Ilidžom. Također, Lavić je, navodno, prijavljivan zbog falsifikovanja potpisa jednog svog kolege iz škole na dokumentu koji se tiče radnog statusa.

Nezvanično se moglo saznati da je Školski odbor namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog dobrih veza njegove porodice.

Pošto su znali da je direktor pored svog kabineta imao ključeve još jedne “specijalne” prostorije koja je bila namještena, te koja ima neprozirne zavjese, njegovim kolegama je bilo sumnjivo što u tu prostoriju dolazi jedna učenica, te su ga počeli pratiti. Ubrzo se ispostavilo da ima sasvim dovoljno materijala da se u ovaj slučaj umiješa policija.

Inače, Lavić je među kolegama poznat i kao pjevač čije se pjesme mogu naći i na internetu.