Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljena potjernica

Saša Golub iz Ilijaša traži se zbog ubistva Nedžiba Spahića “Džibe”

sasa golub2 (1)

Policija je zbog ovog slučaja ranije privela Seju Hrenovicu (60), koji je on nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten i bit će svjedok

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je i zvanično na svojoj web-stranici objavilo potjernicu za Sašom Golubom.

Prethodno je kantonalno tužilaštvo zvanično zatražilo raspisivanje potjernice i određivanje pritvora za Sašu Goluba iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak navečer hicima iz pištolja u bašti kafića „Paper Moon“ na Grbavici ubio Nedžiba Spahića, zvanog Džiba.

Golub je nakon toga pobjegao s mjesta događaja i za njim se intenzivno traga. Naš portal je već ranije objavio da je za Golubom izdata potjernica, što je sada i zvanično potvrđeno.

Saša Golub

– Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), na štetu N.S. iz Sarajeva, potražuje se lice Saša Golub, rođen 1977. godine, nastanjen u ulici Bosanski put bb, općina Ilijaš.

>>>>>] Kako je Sejo pomogao Golubu da locira Džibu

Molimo građane da sve informacije koje bi mogle doprinijeti pronalasku pomenutog lica dostave Operativnom centru Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na broj 122 ili u najbližoj policijskoj stanici – saopćio je MUP.

Policija je zbog ovog slučaja ranije privela Seju Hrenovicu (60), koji je on nakon saslušanja u Tužilaštvu pušten i bit će svjedok. On je priveden zbog sumnji da je pomagao Golubu u izvršenju krivičnog djela.