Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sasvim običan ponedjeljak: Sjekirom na policajce, nožem na supruge i djecu

sjekira

Policija u Gradišci uhapsila je muškarca iz te općine jer je sjekirom prijetio da će napasti policijske službenike.

Slobode je lišen M.V., nakon što je jučer, u mjestu Cimiroti, kod Gradiške izvršio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se nakon završene kriminalističke obrade M.V. pusti na slobodu te protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

U Tesliću i Doboju jučer su policiji prijavljeni slučajevi nasilja u porodici, uz ozbiljne prijetnje ugrožavanja života.

U Tesliću su pripadnici Policijske stanice Teslić lišili slobode M.D. s područja te općine, koji je u alkoholiziranom stanju vrijeđao svoju suprugu i sina i koje je pokušao napasti kuhinjskim nožem, lupajući pri tom namještaj po kući.

Prilikom otimanja noža od napadača, i supruga i sin su zadobili povrede u vidu ogrebotina po prstima i rukama, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Povrijeđeni su prevezeni u Dom zdravlja Teslić gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Alkotestiranjem je kod M.D. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,41 gr/kg.

Po dokumentovanju ovog slučaja, Okružnom tužilaštvu Doboj bit će dostavljen izvještaj protiv M.D. o počinjenom krivičnom djelu nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

I u Doboju su jučer policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, uhapsili N.Š. s područja tog grada, koji je u alkoholiziranom stanju vrijeđao svoju suprugu, upućujući joj pogrdne riječi.

Zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja, kao i zbog saznanja da ova osoba u dužem vremenskom periodu, u kontinuitetu, ugrožava integritet svoje supruge, N.Š. je lišen slobode.

Alkotestiranjem kod N.Š. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,34 gr/kg.

I protiv N.Š. će biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.