Crna hronika

Saučesnik podmuklog ubistva u BiH osuđen na 14 godina zatvora

24/05/2018

Mirko Bosnić osuđen je na 14 godina zatvora jer je kao saučesnik 23. maja 2015. godine ubio Miloša Drocu (23) iz Brčkog.

– U izrečenu kaznu zatvora osuđenom se uračunava vrijeme provedeno u ekstradicionom pritvoru od 09. marta 2016. godine do 01. septembra 2016. godine i vrijeme provedeno u pritvoru određenom od strane Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 01. septembra 2016. godine pa sve dok pritvor traje – saopšteno je iz Osnovnog suda Brčko distrikta koje je izreklo presudu.

Sud je istovremeno donio i rješenje kojim je produžio pritvor osuđenom, koji može trajati najduže devet mjeseci.

Ubijeni Miloš Droco

– Sud je osuđenog oslobodio plaćanja troškova krivičnog postupka, a porodicu ubijenog M.D. uputio da svoj imovinskopravni zahtjev ostvaruju u parničnom postupku. Protiv navedene presude stranke imaju pravo izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH, u skladu sa zakonom – saopšteno je iz suda.

Goran Ristić

Podsjećamo, na 13 godina zatvora zbog ubistva Miloša Droce pravosnažno je osuđen Goran Ristić (25) iz Brčkog. Mladić je izboden 13 puta ispred jedne pekare u Brčkom.

Tužilaštvo Distrikta ih je teretilo da su počinili podmuklo ubistvo ovog mladića, kojem su nanijeli ubodne rane u predjelu vrata, leđa i nadlaktice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.