Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saud Nišić na suđenju: Nisam sakrio Sefićevo auto

sefic2

Na današnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u nastavku suđenja Sanjinu Sefiću, optuženom za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, u svoju korist svjedočio je Saud Nišić, kojeg Tužilaštvo tereti za pomaganje optuženom nakon što je počinio krivično djelo.

Naime, Saud Nišić se, prema optužnici, tereti da je pomogao Sanjinovoj sestri Sari Sefić, Dini Aliću i Amaru Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela, odnosno da je pomogao u skrivanju automobila kojim je upravljao Sefić iza svoje kuće u ulici Kasindolska na Ilidži.

Tokom svog svjedočenja Nišić je istakao da nije bio saučesnik, te da nije učestvovao u sakrivanju automobila kojim je Sefić usmrtio studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu – Agić i Malkoč. Također je u svom svjedočenju naveo da je korisnik narkotika.

Iskaz je dao Elmir Hodžić, svjedok odbrane optuženog Sauda Nišića, te je ispričao kako se te noći vozio po gradu sa Saudom a, kad su se vratili u Nišićevu kuću, zatekli su Saru Sefić. Dodao je da je bilo mnogo policije te je, kako je svjedok rekao, nađen je neki golf iza kuće.

Na idućem ročištu koje je zakazano za 10 dana u svoju korist će svjedočiti ostali saučesnici, a tužiteljica Advija Hajdo Balta je napomenula da bi na tom ročištu trebali biti predočeni novi dokazi.

Nakon ročišta porodice Agić i Malkoč su izrazile zadovoljstvo dinamikom suđenja, te se nadaju da će presuda biti izrečena prije početka ljetnjeg godišnjeg odmora.

Podsjetimo, na prethodnom ročištu u svoju korist je svjedočio Sanjin Sefić, rekavši da nije vidio da je udario studentice.

“Želim da izrazim duboko saučešće porodici. Kajem se, žao mi je. Ja ću da odgovaram za ovo što sam uradio. Vjerujte, dvije godine već ne spavam”, kazao je tada Sefić.

Prema optužnici, nesreća se desila 10. oktobra 2016. oko 21.35 sati. Sefić je vozio golf VI Ulicom Zmaja od Bosne iz pravca Pofalića prema Marindvoru i kretao se brzinom od oko 105 kilometara na sat kada je usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

Nakon stravične nesreće, Sefić je vozilo sakrio na Grbavici, a potom se sastao sa sestrom Sarom u šoping centru Grbavica.

“Koristeći Golf 4, koji je vozio Dino Alić, Sefića su prevezli iz Sarajeva do graničnog prijelaza Uvac, tačnije do pumpe Nestro Petrol u Rudom, gdje je Sefića preuzeo njegov rođak Goran Perišić, s kojim je prešao Uvac 11. oktobra oko pola sedam ujutro”, navedeno je u optužnici.