Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u lukavcu

Selmin došao kući Alenu i ubio ga pucajući mu iz pištolja u glavu

policija tk
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

U ponedjeljak oko 22.57 sati službenicima Policijske stanice Lukavac prijavljeno je da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno

U naselju Koksara kod Lukavca, sinoć oko 23 sata, ispred objekta u kojem je živio hicem iz pištolja je ubijen Alen Muharemović (35). Osumnjičena osoba, Selmin Ibrahimović (33) iz Bokavića kod Lukavca, je ubrzo nakon toga lišen slobode.

On je osumnjičen da je sinoć došao do objekta u kojem je živio Muharemović, te nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim, ispalio jedan hitac i nanio Muharemoviću prostrelnu povredu u predjelu glave. Nakon toga je otišao u Policijsku upravu Lukavac, prijavio ubistvo i predao oružje, koje će biti predmet vještačenja.

Policija o ubistvu

U ponedjeljak oko 22.57 sati službenicima Policijske stanice Lukavac prijavljeno je da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno.

-Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u UKC Tuzla, gdje je preminulo, a radi se o A.M.(1989) iz Lukavca. Takođe oko 23,05 u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara – navode u Upravi policije MUP-a TK.

O događaju je odmah upoznato Kantonalno tužilaštvo TK, te je u kasnim noćnim satima 15/16.04.2024.godine započeo uviđaj, kojim sa lica mjesta rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji Sektor kriminalističke policije UP MUP TK-a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK.