Crna hronika

zatečeni u krađi

Semir i Arabela uhapšeni prilikom pljačke Konzuma, vozili ukraden “Scenic”

12/12/2019
Zornić prilikom hapšenja prošle godine

Kod Arabele je pronađeno 14 paketića marihuane i paketić spida

Pripadnici Policijske uprave Centar Sarajevo jučer su u 2:45 sati iza ponoći uhapsili Semira Zornića (25) i Arabelu Avdić (18) nakon što im je prijavljeno da je u toku izvršenje krivičnog djela teška krađa u prodavnici “Konzum” u ulici Muhameda Hadžijahića.

Semir i Arabela su na licu mjesta zatečeni u krađi, a u neposrednoj blizini pronađen je Renault Scenic, koji su koristili.

U toku kriminalističke obrade Semira Zornića utvrđeno je da je on 4. novembra u sarajevskom naselju Otes ukrao Renault Scenic vlasništvo A. H. iz Sarajeva.

Kod Arabele je pronađeno 14 paketića marihuane i paketić spida.

Oboje su nakon hapšenja predati u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva KS, dvoje uhapšenih bit će danas ispitani, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti hoće li predložiti mjeru pritvora.

Semir Zornić i ranije je privođen zbog krađa.

Podsjećamo, u decembru prošle godine Zornić je uhapšen zajedno sa M. B. (29) zbog krađe Peugeota 307 10. decembra u sarajevskom naselju Stup. Vozilo je bilo vlasništvo S. N., vlasnice stomatološke ordinacije na Stupu kojoj su pokušali iznuditi novac na ime otkupa. Automobil je pronađen u ulici Nedima Filipovića i vraćen vlasnici, a obojica uhapšenih tada su sve priznala u policiji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.