Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Senida Kulačića ubio poznanik s kojim je sjedio za istim stolom

kulacic ubistvo

Po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona tijelo Senida Kulačića (28) koji je sinoć ubijen u Zenici prevezeno je u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Prema prvim preliminarnim saznanjima i podacima dobijenim tokom saslušavanja svjedoka i zavedenom kriminalističkom obradom nad dva uhapšena lica, K.S. je u kritično vrijeme boravio u jednom ugostiteljskom objektu u društvu sa licem koje se sumnjiči za nanošenje povreda, kada je između istih došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog konflikta.

kulacic(1)

Tom prilikom, osumnjičeni, koji je u bjekstvu i za kojim se traga, najvjerovatnije hladnim oružjem, nanosi životno ugrožavajuće povrede oštećenom K.S., te se sa još jednim nepoznatim licem udaljava sa lica mjesta, navedeno je iz MUP ZDK.

Kulačić je zadobio ubod natkoljenice nakon čega je ubrzo iskrvario u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, u skladu sa nalozima i uputama nadležnog tužioca, u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica K.S., te pronalaska lica koja se sumnjiče za izvršenje navedenog krivičnog djela.

Kulačić je bio sportista i fudbaler a igrao je i za zenički Čelik. Ubijen je noć uoči svog 28. rođendana.