Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sin pokušao ubiti oca i njegovu prijateljicu

policija

U ulici Orahovačka broj 3, općina Novi grad Sarajevo u SUR “El Paso” sinoć u 22.30 došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom su teško povrijeđeni suvlasnici objekta T.S., rođena 1960. godine iz Sarajeva i K.A., rođen 1958. iz Vogošće.

T.S. je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život (ustrijelna rana u predjelu glave), dok je K. A., zadobio teške tjelesne povrede (prostrelna povreda lijeve ruke).

T.S. i K.A. su kolima Hitne pomoći prevezena na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, gdje su zadržani na daljem liječenju.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su došli do saznanja da je mogući izvršilac K. A., rođen 1982. iz Sarajeva, koji se odmah udaljio sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

U 02.30 sati slobode je lišena C.A. rođena 1994., zbog postojanja osnova sumnji da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Službenici policije rade na pronalasku i hvatanju osumnjičene osobe kao i potpunog rasvjetljavanja navedenog događaja.

Kako se nezvanično saznaje, pucao je Admir Kačević, sin ranjenog K. A. za kojim sarajevska policija intenzivno traga nakon što je pobjegao sa mjesta događaja.

No, zbog pokušaja ubistva uhapšena je Asmira Cerić koja je navodno bila u društvu s Kačevićem te mu je pomogla u izvršenju krivičnog djela.

Admir Kačević (33) je inače od ranije poznat policiji, a dovodio se u vezu sa pokušajem ubistva Aldina Sinanovića 2011. godine ali i drugim sličnim krivičnim djelima.