Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sinu policajca zapaljen golf u Vogošći

hrasnica-automobil-paljevina3

Golf pet, vlasništvo Sarajlije P.V., zapaljen je u noći između srijede i četvrtka, a potom je policija pokrenula potragu za piromanom, ili više njih.

Vatra je zahvatila i zastavu 101, koja je bila u blizini golfa. Golf je, po nezvaničnim informacijama, vlasništvo sina Vahida Piknjača, policajca Pete policijske uprave – Policijska stanica Vogošća.

Automobil je bio parkiran u Jošaničkoj ulici, u sarajevskom naselju Vogošća, a požar je policiji prijavljen juče ujutru, tri sata iza ponoći, nakon čega su, po prethodnoj dojavi, na mjesto događaja pristigli i vatru ugasili vatrogasci Profesionalne brigade Sarajevo.

Golf je, kako saznaju Nezavisne novine, posut zapaljivom tečnošću, a potom i zapaljen, nakon čega se piroman, ili više njih, daju u bijeg. Na golfu je pričinjena velika materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

Uviđaj su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, zajedno s vještakom, koji je na mjestu događaja uzeo tragove, uz pomoć kojih će pokušati utvrditi više detalja. Istraga je u toku, a iz policije ne žele da daju opširnije informacije. “Automobil marke golf 5 u potpunosti je izgorio, a požar je zahvatio i automobil koji se nalazio u blizini.

Riječ je o vozilu marke zastava”, rekli su kratko iz MUP-a Kantona Sarajevo. Sa druge strane, mještani Vogošće ovaj napad povezuju s ranijom pljačkom u prodavnici “Amko komerc” u Svrakama, nakon čega je policija sustigla pljačkaše, te je došlo do obračuna u kojem je poginuo Nedim Delić.

Pritom, mještani Vogošće ujedno tvrde da je policiji već prijećeno nakon što je ubijeni mladić sahranjen, a čak su zabilježeni i nasrtaji na policijska vozila. Ovakve spekulacije mještana, međutim, iz policije nisu komentarisali, pa zasad nije poznato da li se ovi događaji mogu povezati.