Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SIPA u akciji “Art” oduzela lažne vojne i policijske legitimacije (FOTO)

unnamed (1)

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ su tokom pretresa objekata na šest lokacija na području Bosanskog  Šamca i Orašja pronašli i privremeno oduzeli više policijskih i vojnih znački i službenih legitimacija, putne i druge isprave za koje se sumnja da su falsifikovane, kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Pripadnici SIPA-e su rano jutros u ovoj akciji, kodnog naziva “Art”, uhapsili tri lica osumnjičena za krivotvorenje dokumenata.

VEZANI TEKST SIPA na području Posavine uhapsila tri osobe

Iz SIPA-e navode da je u nastavku aktivnosti na području Srbije uhapšena jedna osoba, te se vrše pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

unnamed (2)

Na području BiH uhapšena su lica čiji su inicijali J.P, M.M. i Ž.J. zbog sumnje da su počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelom krivotvorenje isprave, saopšteno je iz SIPA-e.

Ova lica osumnjičena su da su od 2013. do 2015. godine na području BiH i Hrvatske izrađivala i prodavala razne krivotvorene isprave, i to pasoše, lične karte, vozačke dozvole, kao i policijske značke i službene legitimacije policijskih agencija, obavještajnih službi i vojno-bezbjednosnih službi BiH, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

Takođe su izrađivala i prodavala razne diplome, uvjerenja, svjedočanstva i druge isprave.

foto1

Akcija “Art” realizovana je prema naredbama Suda i Tužilaštva BiH. Sprovodi se koordinisano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, u kojoj se takođe vrše pretresi objekata i hapšenja više osumnjičenih.

Ova akcija rezultat je višemjesečne istrage koja je sprovedena u BiH i Hrvatskoj, s ciljem prikupljanja dokaza i dokumentovanja nezakonitih aktivnosti osumnjičenih.