Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na području Sarajeva

SIPA uhapsila jednu osobu za kojom je Interpol raspisao potjernicu

hapsenje-sipa

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Sarajeva nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) – FAST tim danas su na području Sarajeva lišili slobode jednu osobu po međunarodnoj Interpolovoj potjernici.

Međunarodnu potjernicu je raspisao NCB Interpol Zagreb s ciljem lišenja slobode i izručenja navedene osobe u Republiku Hrvatsku. Osoba lišena slobode se od strane Interpola Zagreb potražuje radi krivičnog gonjenja za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja“ propisano Krivičnim zakonom Republike Hrvatske.

Na osnovu operativnih saznanja policijski službenici SIPA-e locirali su navedenu osobu na području Sarajeva nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e.

Lice je lišeno slobode u saradnji sa službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine te će u zakonskom roku biti predato Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.