Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubistvo u Kozluku

Sjekirom ubila majku, pa se sama prijavila policiji

kozluk rtv bn (1)

Bude li osuđena za stravično ubistvo majke, Ramza će se po drugi put u desetak godina naći iza rešetaka

Ramza Karajčić (62), koja je u utorak uhapšena zbog sumnje da je u kući u Kozluku, kod Zvornika, sjekirom ubila majku Namku Kokić (83), sama je prijavila zločin policiji, saznaju “Nezavisne”.

“Ona je tog dana, u popodnevnim satima, došla u lokalnu policijsku stanicu i rekla šta je učinila”, otkrivaju sagovornici “Nezavisnih”. Motivi ovog zločina, koji je šokirao Zvorničane, još nisu otkriveni, tako da istražioci sklapaju kockice i sve bi trebalo da bude jasnije u nastavku istrage.

“Međutim, dosadašnja istraga pokazuje da su u momentima ubistva one bile same u kući, te da je brutalnom činu prethodila svađa”, dodaju izvori “Nezavisnih”.

Karajčićeva je osumnjičena da je majku više puta udarila sjekirom po glavi, a nesrećnoj starici nije bilo spasa.

“Preminula je u kući. Na mjestu događaja bio je ljekar mrtvozornik, kojem nije preostalo ništa drugo nego da konstatuje smrt starice”, kažu naši izvori.

Iz Policijske uprave Zvornik juče je saopšteno da su njihovi pripadnici uhapsili R.K., osumnjičenu za ubistvo.

“Naime, Policijskoj stanici Kozluk 25. avgusta oko 18.30 prijavljeno je da je u porodičnoj kući u mjestu Kozluk, grad Zvornik, lice R.K. sjekirom nanijelo povrede licu N.K., koje je usljed zadobijenih povreda preminulo”, rekli su iz policije.

Miljan Bobar, portparol PU Zvornik, potvrdio je da su uviđaj izvršili dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, u saradnji s pripadnicima PU Zvornik i uz prisustvo ljekara mrtvozornika.

“Policijski službenici nastavljaju s preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja počinjenog krivičnog djela, a sve dalje aktivnosti preduzimaće se pod nadzorom postupajućeg tužioca”, naveo je Bobar.

Bude li osuđena za stravično ubistvo majke, Ramza će se po drugi put u desetak godina naći iza rešetaka. Ona je, naime, već “odležala” nekoliko godina robije zbog ubistva supruga.

Karajčićeva je, prema dostupnim informacijama, 2009. godine ubila svog supruga Ramadana i to udarcima budakom u glavu, a tom zločinu je, kako je objavljeno, takođe prethodila svađa, s tim što se spekuliše da je motiv zločina bila bolesna ljubomora.

Prema objavljenim saznanjima, supruga, s kojim je imala troje djece, ubila je u kući svog brata, a obdukcija tijela nesrećnog muškarca utvrdila je da je čak 41 put bio udaren budakom po glavi i tijelu.