Crna hronika

Pucnjava u Dubrovačkoj

Škoda unajmljena u rent-a-caru u Mostaru, policija sumnja na obračun narkodilera

10/06/2021

Pronađena je Škoda crvene boje, za kojom je policija intenzivno tragala

Tri dana od pucnjave u Dubrovačkoj ulici u Mostaru, kako saznaje Avaz, pronađena je Škoda crvene boje, za kojom je policija intenzivno tragala.

Ova informacija je potvrđena jučer u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom se provodi istraga u ovom slučaju. Kako su saznali, automobil je bio unajmljen u jednoj rent-a-car agenciji i trenutno je predmet vještačenja, odnosno izuzimaju se tragovi koji će biti poslani na analizu.

Paralelno s tim, pregledavaju se snimke koje su izuzete s videonadzora okolnih objekata, a poduzimaju se i sve druge neophodne istražne radnje.

Također, u policiji raspolažu određenim saznanjima, međutim, prema informacijama izvora iz istrage, sve je i dalje u fazi provjere.

Tako su s više osoba obavljeni informativni razgovori, a prema tvrdnjama svjedoka, do razmjene vatre u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je između više osoba koje su se nalazile u Škodi i muškarca koji se nalazio preko puta ceste, a koji je nakon pucnjave pobjegao.

Na mjestu događaja pronađene su i čahure te je utvrđeno da su hici ispaljeni iz, najvjerovatnije, pištolja „škorpion“. U policiji sumnjaju da se radi o svojevrsnom obračunu narkodilera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.