Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Slobodanka “hladna kao špricer”: “Zečica” bila “mamac” za ubistvo Đorđa Ždrale

07/07/2015

“Moja Boba je druželjubiva djevojka, kretala se u tom krugu ljudi. Pa šta ako poznaje pojedine političare i ode sa nekim od njih na ručak? Pa i ja ih znam 50!”

Ovako Jadranka Tošić, majka manekenke Slobodanke Tošić, koja je pred sudom BiH optužena za učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale, za Blic komentariše glasine o prisnosti svoje kćerke s izvijesnim srbijanskim političarima. Jadranka ne negira da je njena kćerka poznavala moćne ljude u Srbiji, ali kaže da ljubavnih veza sa njima nije imala.

[quote_box_right]Sačekuša za „kumaru“

637349_hro-zdrale5_f

Đorđe Ždrale je prošle godine pred sudom svjedočio o odnosu sa Darko Elezom i Slobodankom Tošić, odnosno o okolnostima pokušaja njegovog ubistva.

„Eleza sam upoznao u KPZ Kula, gdje smo obojica ležali za ubistvo. Svaki dan smo se viđali, ali ništa posebno. Pošto je imao problema sa nekim zatvorenicima koji su ga namlatili, priklonio se meni. Stalno me je zvao ‘kumaro‘ i govorio da ću mu biti kum. Tog 13. aprila 2006. godine Slobodanka mi je poslala poruku. Upoznao sam je u zatvoru kada je dedi dolazila u posjetu. U poruci mi je napisala da dođem po nju u Rogaticu. Rekla mi je da ima sutra ispit i da od drugarice mora da uzme skripta, pa sam je povezao.

Kad smo stigli, izašla je iz auta, okrenula se prema meni i stavila ruku na usta. Tad je počelo da zvoni, fijukali su meci, osjećao se barut. Uvjeren sam da je sve znala“, rekao je Ždrale, a na pitanje kako se Slobodanka ponašala tokom vožnje, rekao je: “Što bi Darko Elez rekao, bila je hladna kao špricer”

[/quote_box_right]

– Zove me rodbina, pitaju me za Babića, Šutanovca… ma ona nikada ne bi bila sa političarima, a otkud ja znam da li se videla sa njima na nekoj proslavi? – kaže majka ljepotice.

Vijest o Bobinom hapšenju šokirala je njenu porodicu.

– Uhapšena je 17. maja u Osijeku. Sada pričaju da se nije odazivala na pozive suda, a ona zapravo samo jednom nije primila poziv na adresi u Beogradu i odmah – potjernica. Znam zasigurno da je tužilac ranije dolazio po njenu izjavu u Beograd. Na dan kada je uhapšena došla je u Hrvatsku da bi učestvovala u nekoj reklamnoj kampanji, kao i mnogo puta do tada. A onda se tužiocu ćefnulo da je uhapsi! Nju, djevojku bez ikakvog policijskog dosijea, strpao je u zatvor zajedno sa 20-30 najgorih kriminalaca! Mjesec i po dana su je tamo držali u pritvoru, sve sa ciljem da je psihički izmuče kako bi priznala nešto što nije istina. Kad su joj odbili kućni pritvor kod nas u Han Pijesku, molila sam sud da je makar zadrži u Sarajevu, a oni je prebace u Mostar. Kako sad da putujem do nje?! – priča revoltirano Jadranka, koja ponavlja da je sigurna u ćerkinu nevinost.

Slobodanka – Boba Tošić je u žižu javnosti regiona došla još prije deset godina, kada je kao tinejdžerka osvojila nagradu miss fotogeničnosti u BiH. Od tada je započela bogatu manekensku karijeru, a slikanje za magazin Playboy lansiralo ju je u reality orbitu, pa je učestvovala i u srbijanskom “Survivoru”.

Mračniji dio njene biografije vezan je za Bobinu ljubavnu vezu sa Darkom Elezom, koji je do hapšenja 2009. godine bio jedan od moćnijih ljudi bosanskog podzemlja. Tužilaštvo BiH lijepoj manekenki sada na teret stavlja učestvovanje u pokušaju ubistva Đorđa Ždralu iz 2006.

Njega je ljepotica navodno namamila na lokaciju gdje je Elez pokušao da ga ubije. Elez i njegova grupa se od 2009. u predmetu “Lutka” terete za pet ubistava i za pljačke u kojima je ukradeno više od devet miliona konvertibilnih maraka.

Slobodanka se prošle sedmice našla pred sudijom:

“Odredite mi kućni pritvor na teritoriji Han Pijeska da imam koga da zagrlim. Potrebni su mi priroda i svjež vazduh”, dramila je „zečica“. Odjednom je rekla da ima zdravstvenih problema, ali je o bolesti koja je muči htjela da razgovara samo nasamo sa sudijom. Ovaj je to, međutim, odbio i odredio joj jednomjesečni pritvor.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.