Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smrt majke i sina kod Kalesije: Porodica se tek oporavila od jedne tragedije

policija-fbih

Tijela sedamdesetogodišnje Mine i njenog dvadesetsedmogodišnjeg sina Ekrema Hujdura, u kupatilu kuće u kojoj su živjeli u kalesijskom selu Gornje Hrasno, pronašao je rođak, potvrdili su danas mještani.

I jučer se istraživao precizan uzrok smrti, a kako je potvrđeno, oni su pronađeni u petak, nešto prije 17 sati, gdje je tijela uočio bliži rođak, nakon što je provalio ulazna vrata kuće.

Pretpostavlja se da su oboje stradali od udara struje, a ova stravična tragedija se dogodila nakon što se Ekrem, koji je radio na pilani u mjestu Babajići, vratio sa posla.

“Dvije osobe pronađene su mrtve u subotu u naselju Gornje Hrasno, kod Kalesije. Riječ je o 70 godišnjoj ženi i 27godišnjem muškarcu za koje se pretpostavlja da su stradali od strujnog udara”, kazali su policijski izvori.

Kako su dodali izvori iz policije, ovaj slučaj policiji je prijavljen u 16.40.

Rođak našao tijela majke i sina iz Kalesije

“Zasad ne znamo šta je tačan uzrok smrti, a to će potvrditi istraga koja je u toku”, rekli su u MUPu TK.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Kalesija i dežurni kantonalni tužilac. Obdukcija će pokazati uzrok smrti, a brojni pokušaji da dođemo do preciznijih informacija iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, ostali su bezuspješni.

Mještani kažu da su se nedavno oporavili od jedne tragedije, a sada ih je zadesila još veća. Podsjećaju da je prije nešto više od godinu dana mještanka Arnela Hujdur (25) u smrt skočila s prozora poslovnostambenog objekta “Piemonte” u Kalesiji, pišu Nezavisne novine.

VEZANI TEKST Arnela popila kiselinu i skočila u smrt tri mjeseca nakon poroda

Prethodno je, kako podsjećaju, ta djevojka kupila stolicu i litar sone kiseline, te ispila pola boce, pa se bacila na beton.

“To je bila strašna tragedija, a evo vidite šta nas je sada snašlo. U selu vlada velika tuga za Ekremom i njegovom majkom”, pričaju mještani.