Hrvatska

Snimak nakon nesreće: Od auta bh. oznaka u kojem je poginulo dvoje nije ostalo ništa

Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u tunelu Učka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Auto je neposredno nakon izlaza iz tunela udario betonski blok.

Dva su muškarca poginula sinoć u teškoj nesreći na izlazu iz tunela Učka s istarske strane, a još su dva ozlijeđena. Kako javlja Index, dvoje povrijeđenih je u životnoj opasnosti.

Nesreća se dogodila sinoć u 19.15. U njoj je sudjelovalo jedno vozilo, prema informacijama lokalnih medija radi se o Audiju BiH registarskih oznaka.

Auto je neposredno nakon izlaza iz tunela udario betonski blok.

“U saobraćajnoj nesreći sudjelovalo je jedno vozilo s BiH registarskim oznakama koje je po izlazu iz tunela Učka direktno udarilo u betonski otok naplatne stanice. Zbog siline udarca, dvojica su preminula na licu mjesta, dok su preostala dva suputnika zbog zadobivenih tjelesnih povreda prevezena u bolnicu”, izvijestili su iz Bine Istre.

Foto: Screenshot

Kolikom silinom se auto zabio u betonski otok, dovoljno govori i fotografija koja prikazuje ono što je ostalo od automobila.

Dvojici se bore za život

Dvojici preživjelih muškaraca iz smrskanog Audija bh. registarskih oznaka koji se sinoć zabio u betonski blok na izlazu iz tunela Učka još se bore za život u riječkom KBC-u, doznaje Index. U vrlo su teškom stanju. Prema neslužbenim informacijama, preživjeli su vozač i onaj koji je sjedio iza njega, dok su druga dvojica preminula na mjestu događaja.

Foto: PIXSELL/Nel Pavletic

Tijela poginulih muškaraca bit će prevezena u pulsku bolnicu, gdje će biti obavljena obdukcija.

VIDEO…CRNA KRONIKA: Poginule dvije osobe kod tunela Učkahttps://www.regionalexpress.hr/site/more/dvije-osobe-smrtno-stradale-kod-tunela-uchka

Posted by Regional Express on Tuesday, December 5, 2023