Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nasilničko ponašanje

Snimak obračuna u Cazinu: Potukli se zbog dugova, potezale se i sjekire

sjekira cazin

Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK potvrdio je da je policija zaprimila prijavu, te je otkrio detalje ovog nemilog događaja

U staroj čaršiji u Cazinu došlo je do tučnjave između dvojice muškaraca, a jedan od njih bio je naoružan sjekirom.

Kako se može vidjeti na videu koji je objavio “Dnevni avaz”, dvojica muškaraca se fizički obračunavaju ispred jednog poslovnog prostora u Cazinu.

Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK potvrdio je da je policija zaprimila prijavu, te je otkrio detalje ovog nemilog događaja.

– Prije tri dana, 26. januara oko 14.45 sati u policijsku stanicu Cazin obratila se ženska osoba, uposlenica jedne firme, koja je prijavila da je unutar kancelarije, radi se o firmi u Ulici bošnjačkih šehida, došlo do fizičkog obračuna između vlasnika te firme M. T. rođen 1973. godine iz Cazina i lica M. T. rođen 1980. godine također iz Cazina.

– Razlog njihovog sukoba je što je ovo drugo lice M . T., rođeno 1980. godine došlo u prostorije u ove firme te zbog ranije neizmirenih dugovanja, tražio neki dug. On je ranije bio uposlenik te firme. Ovaj to nije prihvatio i rekao mu je da napusti prostoriju. Nakon toga je došlo do tog fizičkog obračuna – kaže Šiljdedić.

Sukob se nastavio ispred poslovnog objekta.

– U jednom momentu je iz svog vozila izvadio sjekiru i nasrnuo na vlasnika firme, te mu nanio povrede u predjelu lijeve ruke. Policija je izašla na lice mjesta. Djelo je okvalificirano kao djelo nasilničko ponašanje iz Člana 362. Krivičnog zakona i provodi se kriminalistička provjera. O svemu je upoznat dežurni tužilac – rekao je Šiljdedić.