Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

smrt u uni

Specijalci MUP-a uspjeli doći do vozila i djevojke, ljekari samo mogli konstatovati smrt

Foto: Arhiv
Ilustracija

Nakon što su ronioci specijalne policije MUP-a USK došli do vozila i djevojke, nažalost, samo je bilo moguće konstatovati smrt vozačice

Iz rijeke Une izvučeno je tijelo 25-godišnje vozačice, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na magistralnom putu M-14 Bihać – Bosanska Krupa, u mjestu Grmuša.

Kako je potvrdio glasnogovornik Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović, u toku je uviđaj kojim će biti utvrđene sve okolnosti ove saobraćajne nesreće, kao i izvlačenje vozila fiat punto kojim je sletjela u rijeku, piše Faktor. Nesreća se dogodila oko 18.45 sati.

Nakon slijetanja vozila u rijeku, suvozač A. A. (2000) iz Bihaća uspio je isplivati, dok je vozačica E. P. (1999) iz Bosanske Krupe ostala zaglavljena u vozilu.

Nakon što su ronioci specijalne policije MUP-a USK došli do vozila i djevojke, nažalost, samo je bilo moguće konstatovati smrt vozačice.

Suvozaču je ukazana ljekarska pomoć, a zasad nije poznato da li je, pored šoka u kojem se nalazio, zadobio još neke povrede.

Ovo je osma saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom od početka godine na području Unsko-sanskog kantona.