Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalci MUPRS-a negirali krivicu, slijedi dokazni postupak

pljacka-banja-luka

Trojice pripadnika Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Vladan Malić, Goran Paraš i Aleksandar Popović, te suvlasnik auto-kuće “Kvatro Olega Bande iz Banje Luke danas su se na ročištu u banjalučkom Okružnom sudu izjasnili da nisu krivi za oružano razbojništvo na autoputu Banja Luka-Gradiška i krađu oko 617.000 KM.

Nakon ročišta za izjašnjavanju o krivici, koje je trajalo petnaestak minuta, Aleksandra Metlić, braniteljka Aleksandra Popović, je rekla da će u naredom periodu uslijediti dokazni postupak te da će se cijeniti dokazi tužilaštva i odbrane.

-Nadam se da će sud donijeti pravu odluku, kazala je ona ne želivši da ocjenjuje dokaze tužilaštva.

Optužnica osumnjičene tereti da su kao pripadnici zločinačkog udruženja i to Malić kao organizator, a ostali kao članovi udruženja, zajedno s još dva pripadnika specijalne policije, Željkom Inđićem i Goranom Janjuzom te Danijelom Kuzmićem, radnikom agencije za transport novca “Sector Security“ d.o.o. Banja Luka, u septembru prošle godine na autoputu Banja Luka – Gradiška, primjenom sile i prijetnje, pucajući iz automatskih pušaka i prijetnjom ručnim raketnim bacačem (zoljom) zaustavili vozilo za transport novca i iz njega uzeli i prisvojili 616.548,25 KM na štetu “Unicredit banke“ Banja Luka.

Danijel Kuzmić, Goran Janjuz i Željko Inđić priznali su krivicu i potpisali sporazum s Specijalnim tužilaštvom i svjedočit će protiv optuženih.

Dovođenje osumničenih specijalca u Okružni sud Banja Luka osiguravao je veći broj naoružanih pripadnika policije.