Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u sarajevu

Specijalci s dugim cijevima tragaju za naoružanim ubicom

Nedzarici-pucnjava-ubistvo

Naoružan automatskom puškom iz koje je najvjerovatnije jutros izvršen zločin u naselju Nedžarići

Svi raspoloživi timovi najelitnijih specijalnih jedinica MUP-a Kantona Sarajevo u potrazi su za osumnjičenim Nedžadom Čauševićem koji se tereti za ubistvo Sanele Trsten, javlja Dnevni avaz.

Naime, istražitelji su navodno pronašli njegovo napušteno vozilo.

Postupaju jako oprezno jer se radi o osobi koja je naoružana automatskom puškom iz koje je najvjerovatnije jutros izvršen zločin u naselju Nedžarići. U potrazi se navodno koriste i službeni psi. Potraga se odnosi na jako veliki rejon, a o svemu su obaviještene i druge policijske agencije.

Čaušević je, kako saznaje Faktor, nastanjen u selu Šerifići, na padinama planine Igman, na liniji razgraničenja između Republike Srpske i Federacije BiH.

Podsjetimo, u ulici Bosne Srebrene u sarajevskom naselju Nedžarići jutros u pucnjavi jedna osoba je smrtno stradala, a druga ranjena.

Oglasili su se i iz MUP-a RS.

– Od posljedica upotrebe vatrenog oružja od NN osobe smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T. 1980. godište, dok je, takođe ženska osoba, inicijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti – izjavio je za medije glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Uviđaj kojim su rukovodili tužioci Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo je završen u 11.30 sati, te je nakon toga uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja ulicom Aleja Bosne Srebrene koje je bilo u prekidu od momenta izlaska policijskih službenika na mjesto događaja.

– Radeći na rasvjetljavanju izvršenih krivičnih djela, u ovom momentu, kvalifikovanih kao ubistvo iz člana 166 i Izazivanje opće opasnosti s težom posljedicom iz člana 323 KZ FBiH, policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za ista, inicijala N.Č., te intenzivno preduzimaju mjere i radnje na njenom lociranju i lišenju slobode – rekao je Hadžiabdić.

Iz MUPKS apeliraju da se javnost ne uznemirava objavama neprovjerenih informacija.

– Dovoljan je broj policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS i PU Istočno Sarajevo na terenu te se aktivno traga za osumnjičenim koji je lociran ne jednom lokalitetu međuentiteske linije – dodao je glasnogovornik MUP-a KS te upozorio da je osoba za kojom se traga naoružana.