Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Policija Srbije traga za Sanjinom Sefićem, sumnja se da je pobjegao na Kosovo

12/10/2016

Sanjin Sefić (25), koji je u ponedjeljak automobilom usmrtio dvije studentkinje kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu se najvjerovatnije krije na području Prijepolja, Novog Pazara i Tutina.

Za njim traga srpska policija, ali se ne isključuje mogućnost da je Sefić, u međuvremenu prešao na Kosovo ilegalnim kanalima, javlja Blic.

– On je u Srbiju ušao legalno, jer za njim u tom trenutku nije bila raspisana potraga BiH. Pretpostvljamo da se još krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne zamolnice upućene iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobjegao ili planira da pobegne na teritoriju Kosova ilegalnim kanalima. Ako se Sefić pojavi na bilo kom graničnom prelazu, bit će uhapšen – kažu u srbijanskoj policiji.

Sefić je u ponedjeljak veče usmrtio studentkinje Editu M. i Selmu A. na pješačkom prelazu, a policija MUP Kantona Sarajevo je isto veče utvrdila njegov identitet, i o tome obavijestila Upravu granične policije BiH.

Uprkos obavještenju, Sefić je dan kasnije (u utorak, u 6,36 sati) prešao granicu preko graničnog prelaza Uvac kod Priboja i pobjegao u Srbiju.

Komentari