Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistvo u goraždu

Šta je do sada otkrila istraga: Almir Raščić je ubijen iz “tetejca”

rascic

Dosadašnja istraga pokazala je da je upucan iz pištolja “tetejac” nakon što su istražitelji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja

Goražde je obavijeno tugom nakon što je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) preminuo 39-godišnji Almir Raščić, nakon desetodnevne bitke za život.

Raščić je od prošlog petka bio u induciranoj komi nakon što je teško ranjen u napadu 13. januara, kada je ispred zgrade u kojoj je živio, dok se kretao prema automobilu na parkingu, upucan u glavu.

Tužilaštvo BPK Goražde intenzivno radi na istrazi u vezi s napadom na Raščića, uz prekvalifikaciju krivičnog djela iz “pokušaja ubistva” u “ubistvo”. Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac potvrdio je da će biti naložena obdukcija tijela.

Dosadašnja istraga pokazala je da je upucan iz pištolja “tetejac” nakon što su istražitelji pronašli čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra koje pripada ovoj vrsti oružja.

Kako je ranije potvrđeno, u slučaj su uključeni SIPA i Federalna uprava policije, a iz kantonalnog MUP-a su saopćili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da pronađu počinioce ovog zločina.

Goraždani se na društvenim mrežama opraštaju od bivšeg fudbalera koji je bio omiljen u gradu na Drini te uz emotivne poruke izražavaju saučešće porodici.

Almir Raščić je igrao za Željezničar, Velež, Olimpik, Goražde i Azot.