Crna hronika

određen pritvor

Šta je Mujaga ispričao policiji: Jedne prilike me pretukao i slomio mi rebra

02/05/2019

Tokom saslušanja doživio je infarkt te je hitno hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečeni pritvor Mujagi Ivazoviću, osumnjičenom za ubistvo sina Semira, potvrdio je za Dnevni avaz advokat Omar Mehmedbašić, koji zastupa Ivazovića.

Mujaga Ivazović je u Tužilaštvu prilikom ispitivanja doživio infarkt, zbog čega se nalazi na Internoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu.

– Obišao sam ga na Internoj klinici. Njegovo zdravstveno stanje još je loše. Danas je stiglo rješenje o određivanju pritvora – kazao je advokat Mehmedbašić.

Ivazovića su na KCUS-u čuvali policajci. Advokat Mehmedbašić kazao je da su danas čuvanje osumnjičenog preuzeli zatvorski policajci, koji će ostati u bolnici dok se Ivazovićevo zdravstveno stanje ne poboljša, nakon čega će biti prebačen u Centralni zatvor.

Pritvor je bio predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, ali i da bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac, u ponedjeljak navečer u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio je sina Semira (37). Tokom saslušanja doživio je infarkt te je hitno hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je održano ročište za razmatranje prijedloga o određivanju pritvora.

Ranije je Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja, što je potvrdio i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

– Moj klijent rekao je da je dugo vremena strahovao od svog sina, jer je ovaj bio nasilan. Ispričao je kako ga je jedne prilike pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. Ali, kasnije je povukao tu prijavu – rekao je Mehmedbašić.

Također, policajac je kazao da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom.

– Kobnog dana, Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac. Mujaga je iz straha za svoj život ispalio dva metka – kazao je Mehmedbašić.

Stanari u šoku

Nakon zločina u Saraj-Polju, stanari su bili u šoku, jer su, kako su nam ispričali, Ivazovići uvijek izgledali kao skladna porodica. Nakon smrti supruge, Mujaga je ostao živjeti u stanu sa sinom Semirom, ali sukoba nikad nisu imali. U posljednje vrijeme, navodno je Semir imao problema s drogom.

Komentari

Autor: Dnevni avaz

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.