Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balistički nalaz

Šta je otkriveno na mjestu zločina: Poznat način na koji je Gačić ubio policajca

gacic begic

Gačić je u policajca ispalio četiri metka, tri u grudi i jedan u glavu

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer je raspisala potjernicu za Edinom Gačićem zbog postojanja osnova sumnje da je u subotu na području Suhodola, općina Hadžići, počinio krivično djelo likvidacija.

Prema balističkim nalazima koje su dobili istražitelji, pripadnik FUP-a ubijen je iz istog oružja kojim je prije sedam dana ubijen Suad Sultanić u mjestu Podorašac kod Konjica. Kako piše Dnevni avaz, balističari su utvrdili stopostotno poklapanje čahura koje su ispaljene iz automata M-52.

Gačić je u policajca ispalio četiri metka, tri u grudi i jedan u glavu.

U potragu za ubicom uključene su brojne policijske agencije, njih čak devet.

Državna agencija za istragu i zaštitu (SIPA), Direkcija za koordinaciju policijskim tijelima, Granična policija, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, te četiri kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova – Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog i Zeničko-dobojskog.

Kako je rečeno na jučerašnjoj jednici Vlade KS, povodom svirepog ubistva Mahira Begića, razmatrat će se odluka da se nagradi onaj ko bude dao tačne informacije vezane za lokaciju ubice Edina Gačića.

Gačić je od policajca uzeo pištolj, u njega je pucao iz neposredne blizine!?