Detalji ubistva

Šta otkrivaju snimci brutalnog ubistva u Konjicu

konjic – ubistvo

Gačić je hladnokrvno ušao u prodavnicu i odmah s vrata zapucao iz automatske puške u Sultanića

Potraga za trostrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je u ponedjeljak ujutro u Podorašcu kod Konjica brutalno ubio Sauda Sultanića, i jučer je trajala, a Konjičani su strahovali. Policija je provjeravala svaku informaciju do koje se došlo.

Kako saznaje Dnevni avaz, snimke s videonadzora trgovine u kojoj je Sultanić ubijen, a koje je izuzelo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, istražitelji pomno analiziraju.

Dok su iz MUP-a HNK jučer javnosti plasirane Gačićeve fotografije uz upozorenje da je opasan i naoružan, izvori bliski istrazi ekskluzivno za „Dnevni avaz“ otkrili su šta se vidi na snimcima s mjesta zločina u Podorašcu.

– Gačić je hladnokrvno ušao u prodavnicu i odmah s vrata zapucao iz automatske puške u Sultanića. Kada je žrtva pala na pod, Gačić je uzeo nož s police koji inače služi za rezanje hljeba i više puta ga udario u grudi. Na kraju je ustao i velikom snagom ga udario nogom u glavu – ispričao nam je izvor.

Avaz je saznao i nove detalje iz života ubice Gačića, koje je on prepričavao poznanicima u Konjicu.

Navodno je imao veću sumu novca koji mu je ostao od prodaje imovine u Banjoj Luci, a u Konjicu je, kako je pričao, želio pokrenuti vlastiti biznis. Taj podatak poklapa se s njegovim ranijim objavama na Facebooku, gdje se pojavljuje i pod profilom izvjesnog Abu Enesa bin Muharema, u kojima je nudio turističke usluge za turiste u svojoj kući i kamp-prikolici u selu Brđani.

Osim šireg lokaliteta, oko 50 pripadnika Policijske uprave Konjic i jučer je detaljno pretraživalo šumu iznad Brđana i Podorašca. Iz policije navode i da policajci po cijeli dan osiguravaju prodavnicu u kojoj se dogodio stravični zločin te nadgledaju kuću Edina Gačića u Brđanima.

U popodnevnim satima kao podrška policajcima iz Konjica stigli su i pripadnici specijalne jedinice Federalne uprave policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK objavilo je potjernicu za Gačićem, a u jučerašnjem saopćenju za javnost pozvalo je građane da, ako raspolažu bilo kakvim informacijama, o otme obavijeste najbližu policijsku stanicu.

– Ovom prilikom ukazujemo da se radi o veoma opasnoj osobi, odranije osuđivanom višestrukom ubojici, naoružanom i opasnom. Edin Gačić je visine oko 180 centimetara, mršavije tjelesne građe, posljednji put viđen u tamnoplavoj jakni, svijetlim samtnim hlačama, smeđoj pletenoj kapi te je nosio dioptrijske naočale – navodi se u saopćenju MUP-a HNK.

Policiji je jučer u popodnevnim satima dojavljeno da se Gačić nalazi u Stocu. Policajci MUP-a HNK priveli su osobu za koju je dojavljeno da se radi o ubici iz Podorašca. No, dojava se ispostavila kao pogrešna.