Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta piše u prijavi koju je podnio Davor Dragičević (FOTO)

davor dragicevic bl prijava

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, mladića čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta, jutros je kao oštećeni banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnio prijavu za krivično dijelo teško ubistvo protiv nepoznatog počinioca, javlja Anadolu Agency (AA).

S Dragičevićem prijavu je kao savjesni građanin predao i Borislav Radovanović, bloger i bivši inspektor kriminalističke policije.

On je okupljenim novinarima objasnio da je za krivično djelo teško ubisto zaprijećena maksimalna kazna od 45 godina zatvora.

“Svoju prijavu zasnivamo na dokazima i činjenicama koje su nesporno utvrđene u ovom predmetu, a javno objelodanjene, s kojima tužilaštvo raspolaže više od 40 dana”, kazao je Radovanović.

Dragičević i Radovanović izražavajući sumnju u rad tužilaštva pozvali su nadležne da iznesu dokaz, činjenicu ili indiciju da je smrt Davida Dragičevića bila zadesna.

“Sada imaju zakonsku obavezu da odluku kakva god bila dostave nama dvojici i imamo pravo žalbe”, rekao je Radovanović.

Dragičević je istakao da 30 dana ne ide na grob svog sina i da će otići kada “dođu istina i pravda”.

“Sve što se radi je montiran proces, za sve imam dokaze, na vrijeme ćete biti obaviješteni”, kazao je i dodao da je na tužilaštvu i policiji da kažu imena nalogodavaca, saučesnika i jataka, 15 egzekutora.

Ponovio je da je njegov sin otet, mučen i ubijen.

“Tražim da mi se sve lične stvari Davida Dragičevića predaju. Ako je utvrđeno da David nije bio u kući u ulici Velibora Janjetovića Janje otkud stvari iz te kuće 24. kod Davida Dragičevića na obdukcionom stolu”, rekao je Davor Dragičević.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas su potvrdili da će, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, postupiti po prijavi koju su podnijeli Davor Dragičević i Borislav Radovanović, zbog, kako su naveli, krivičnog djela teškog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Radovanović je najavio da je grupa “Pravda za Davida” u 18 sati početi akciju u kojoj očekuju da će oko 10.000 građana podnijeti prijave za ubistvo Davida Dragičevića.

Šta sve piše u prijavi  Davora Dragičevića pročitajte na priloženim fotografijama.