Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meghan Markle potvrdila da je otac neće dopratiti do oltara

Meghan Markle princ harry

Bivša glumica Meghan Markle (36) objavila je danas u službenom saopštenju Kraljevske porodice da njezin otac sigurno ne dolazi na njeno vjenčanje s princem Harryjem (33). U saopštenju koje je prenio i britanski BBC Markle kaže kako joj je “uvijek bilo stalo do oca”, te da se nada da će mu i javnost i mediji dati prostora da se posveti zdravlju.

Naime jučer je i britanski The Sun objavio da je Thomas Markle (73) u dosta lošem stanju, pa su mu liječnici isti dan za 15.30 zakazali operaciju srca, odnosno ugradnju stenta koji ublažava srčane probleme i bolove u prsima.

Nakon što se već više od mjesec dana špekulisalo hoće li svoju kćerku Meghan na vjenčanju s princem Harryjem otpratiti do oltara, Thomas Markle je jučer konačno, kako je danas službenim saopštenjem potvrdila i sama Meghan, odustao od putovanja iz Meksika u London.

Obavijest o operaciji je britanski The Sun prenio svega nekoliko sati nakon što je Markle odlučio da će krenuti put Londona, a 24 sata nakon što je prije toga odlučio kako ipak neće ići. Naime, još je preksinoć otac buduće vojvotkinje, nakon što ga je Meghan nazvala i ponovno zamolila da dođe, izjavio:

– Naravno da ću otpratiti kćer do oltara. To mi je dužnost kao ocu, a ipak je riječ o vjenčanju koje će ući u historiju.

Već nekoliko sati kasnije, jučer ujutro, umirovljeni stručnjak za filmsku rasvjetu Markle je rekao da mora na operaciju zbog čega će propustiti historijski događaj u palači Windsor u subotu.