prijavljen incident

Starca (80) kod Zavidovića pretukao pijani komšija

napad (1)

Nesretni 80-godišnjak počeo je vikati i iz svega glasa dozivati pomoć. Njegove vapaje čula je snaha, koja je dotrčala i zatekla svekra na podu

U mjestu Mahoje kod Zavidovića proteklog vikenda odvijala se prava drama kada je A.B. (80) napadnut od svog komšije R.D. iz Zavidovića. Avaz piše da je do incidenta je došlo u popodnevnim satima, a nakon što je A.B. krenuo do obližnje nive da pokupi pokošenu travu.

-Imao je u planu da zajedno sa snahom pokupi travu. Krenuo je prije nje, a kada je došao na pola puta od njive, sreo je komšije koje su konzumirale alkhol – tvrdi izvor Avaza.

Tom prilikom, njegov komšija R.D., koji je već bio u vidno alkoholiziranom stanju, bez povoda i razloga, ga je napao i počeo udarati.

-Nesretni 80-godišnjak počeo je vikati i iz svega glasa dozivati pomoć. Njegove vapaje čula je snaha, koja je dotrčala i zatekla svekra na podu, međutim, to nije sprečavalo R.D. da ga nastavi udarati – priča isti izvor.

-Srećom, uspjela ih je nekako razdvojiti i zaustaviti udaranje. Udarao ga je najviše u predjelu glave. Došla je i policija, kratko se zadržala i otišla.

Nesreti Zavidovićanin je prevezen u Dom zdravlja Zavidovići, gdje su mu konstatirane povrede u predjelu glave.

Brojni mještani Mahoja ostali su šokirani činjenicom da napadač R.D. nije uopće priveden u službene prostorije policije na ispitivanja.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), istog dana je dežurnoj službi PS Zavidovići prijavljen događaj.

-Policijska patrola je izašla na lice mjesta, te zadokumentovala fizički napad izvršen od strane osobe inicijala R.D., u kojem je A.B. zadobio tjelesne povrede – kaže Alić.