Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prije dva dana došle u Sarajevo: Stradale djevojke bile studentice iz Krupe i Bugojna

stradale

U nesreći koja se sinoć dogodila u ulici Zmaja od Bosne kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu smrtno su stradale dvije djevojke.

Jedna je imala 20, a druga 21 godinu. Jedna djevojka je iz Bosanske Krupe i ona je preminula na licu mjesta, a druga je iz Bugojna i podlegla je nešto kasnije u KCUS-u.

Kako saznaje Fokus, stradale su studentice Edita M. i Selma A. koje su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile studiranje. Bile su prijateljice i cimerke, a njihove kolege i prijatelji za njih imaju samo riječi hvale.

– Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine KCUS bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije, rekla je za glasnogovornica UKCS-a Muamera Šehić.

Policija je u toku noći pronašla automobil Golf VI kojim je upravljao vozač koji je skrivio saobraćajnu nesreću, a nakon toga pobjegao s lica mjesta. Policija i dalje traga za Saninom Sejfićem, a koji je osumnjičen da je upravljao vozilom u trenutku nesreće.

On je 2010. godine u tuči koja se dogodila u kafiću na Džidžikovcu zadobio ubodne rane, a nekoliko puta je bio i pritvaran.

Prema tvrdnjama policije, osumnjičeni je udario djevojke vozeći više od 100 kilometara na sat prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu.