Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Sud odbio produžiti pritvor Ibrahimu Miladinu, prije mjesec dana pucao u Keketovića

ibrahim miladin privodjenje
FOTO: Screenshot

Miladin, koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, prije mjesec je u sudnici kazao da mu je žao što je došlo do pucnjave

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog za produženje pritvora Ibrahimu Miladinu, bivšem specijalcu FUP-a koji je prije mjesec uhapšen zbog ranjavanja Timura Keketovića ispred hotela “Evropa”, potvrdio je Senad Kreho koji zastupa Miladina.

“Sjednica je održana u srijedu. Tužilac je ovoga puta, pored opasnosti od uticaja na svjedoke, zatražio produženje pritvora i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, ali je to Sud odbio, jer bi to bilo na štetu Miladina koji nije osuđivan i koji je legalno posjedovao pištolj. Određene su mu mjere zabrane sastajanja, te se dva puta mora javljati policiji”, kazao je za “Avaz” Kreho.

Miladin, koji se tereti za izazivanje opće opasnosti i nanošenje teških tjelesnih povreda, prije mjesec je u sudnici kazao da mu je žao što je došlo do pucnjave, ali i da je “bio u opasnosti”.

“Keketović je udario mog poznanika koji je sjedio sa mnom za istim stolom. Vidio sam da su bili naoružani a svi znamo ko su te osobe. Bio sam u opasnosti. I nije tačno da su bili tu maturanti. Kada se to desilo nikoga nije bilo tu, nije mi bila namjera izazvati opasnost”, kazao je Miladin prije mjesec na sjednici.

Kreho je tada rekao da postoji videonadzor na kojem se vide svi detalji.

“Snimci su oduzeti i na njima se vidi kako Nermin Solaković sa Timurom Keketovićem dolazi na motoru, prilazi stolu gdje sjedi moj branjenik i udara njegovog poznanika. Prije toga se uredno pozdravio sa Miladinom”, objasnio je Kreho navodeći da je sve suprotno od onoga što tvrdi Tužilaštvo KS-a u svom prijedlogu.