Kantonalni sud

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: U sudnici brojali novac koji su optuženi “zaradili”

jusufu jusufovic

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom i ugovarala je kontakte klijenata i drugih djevojaka, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici Cityoflove.com

Iznošenjem materijalnih dokaza Tužilaštva danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Ramelu Jusufiju, Nejri Jusufović, Emiru Šušiću, Alenu Krtičiću i Fahrudinu Hajdarbašiću, optuženima za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, piše Dnevni avaz.

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom i ugovarala je kontakte klijenata i drugih djevojaka, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici Cityoflove.com.

Današnji pretres nije se proveo do kraja jer se Emir Šušić požalio na problem s plućima. Odlučeno je da se sutra iz pritvora odvede u KCUS radi pregleda.

U momentu kada je Šušić zatražio pauzu jer se ne osjeća dobro, Vijeću, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, iznenada se obratio optuženi Alen Krtičić, govoreći da on u 12 sati mora na dženazu rođaku koji je ubijen.

Krtičić nije otišao na dženazu jer nije unaprijed uložio molbu Sudu, koji mora izdati odobrenje Sudskoj policiji za sprovođenje optuženog iz pritvora. Kako se saznaje od njegovog advokata, riječ je o ubistvu Anela Prutine, koji je protekle sedmice preminuo u bolnici, a kojem je danas bila dženaza u Vlakovu.

Inače, na pretresu je tužiteljica Emela Tahmaz-Bukvić, prema zahtjevu sudije Todorovića, morala otvarati koverte u kojima je bio novac zaplijenjen prilikom hapšenja. Tužiteljica je na licu mjesta u sudnici ponovo prebrojavala novac te je nakon brojanja sve to morala upakirati, zalijepiti i zaheftati.

Kako se moglo čuti, od Ramela Jusufija zaplijenjeno je oko 1.700 KM u raznim apoenima, kao i 400 eura u apoenima od po 100 eura. Kod Nejre Jusufović je pronađeno oko 5.000 KM u raznim apoenima, među kojima je bilo i onih od po 200 i 100 KM

Odlučeno je da se za naredni pretres ulože rokovnici pronađeni kod Nejre Jusufović, a u kojima su evidentirane informacije o klijentima, cijenama seksualnih usluga i dugovima korisnika.