Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Suljo Domac krao struju pa zapalio prikolicu: Unutra je sve izgorjelo (FOTO)

Suljo-Domac

Unutra je sve izgorjelo

Stanari zgrade u sarajevskoj ulici Sutjeska jučer su vatrogascima i policiji uputili dramatičan poziv da gori kamp-prikolica Sulje Planje, zvanog Suljo Domac.

Sedam potrošača

Pripadnici Policijske stanice Centar i Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo uputili su se odmah na parking u ovoj ulici, gdje Suljo kampuje.

Pozvan je i sudski vještak protupožarne zaštite Ferhat Ibrak. Požar je lokaliziran i ugašen. Nakon višesatnog policijskog uviđaja, utvrđeno je da su požar izazvale kvarcne grijalice. Kako saznajemo, Suljo Domac je krao struju. U kamp-prikolici je u trenutku izbijanja požara istovremeno radilo sedam potrošača, među kojima su bile i dvije kvarcne grijalice, piše Avaz.

Nađeno tijelo

S obzirom na skučen prostor i dvije grijalice koje su cijelu prethodnu noć bile upaljene, nije trebalo mnogo da Suljina prikolica plane. Tu noć on nije bio unutra. Vratio se ujutro i imao je šta vidjeti. Kamp-prikolicu vatra je skoro u potpunosti uništila.

Unutra je sve izgorjelo. Ovo nije prvi put da policija intervenira na parkingu gdje Suljo kampuje. U oktobru prošle godine, u kamp-prikolici nađeno je tijelo 32-godišnjeg Emira Zekovića (32) zvanog Zeka, koji se pedozirao spidom. Suljo Domac proveo je prije toga noć sa Zekovićem da bi ga ujutro pronašao mrtvog.

Ranija privođenja

Suljo Planja dobro je poznat sarajevskoj policiji po raznim krivičnim djelima. Više puta je hapšen zbog droge, nanošenja teških povreda, pucnjava, tuča… Prije tri godine, vozilom ga je pokušao ubiti Eldin Mulić u ulici Koševo.