Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo i mup

Sumnja se da je usmrtio suprugu i djecu: Poznat identitet muškarca koji se ubio u Tuzli

samoubistvo u tuzli
Foto: Pixsell

U tuzlanskom naselju Stupine pronađena tri beživotna tijela i to žene i dvoje djece, potvrđeno je ranije iz Tužilaštva TK.

“Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene (34) i dvoje djece od devet i dvije godine.

Sinoć oko 21,15 sati suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju.

Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje”, rečeno je iz Tužilaštva TK.

Oglasili su se i iz Uprave policije MUP-a TK.

“Dana 20.05.2024 .godine, policijski službenici OKP PU Tuzla su radeći na utvrđivanju okolnosti pod kojima se desio događaj od 19.05.2024 godine, prijava samoubistva muškarca skokom sa visine u naselju Stupine u Tuzli, ulaskom u stan vlasništvo tog muškarca, ( čiji je identitet utvrđen u jutarnjim satima 20.05. 2024.godine), koji se nalazi na drugoj adresi u naselju Stupine i tom prilikom u stanu zatekli beživotna tijela jedne odrasle ženske osobe i dvoje malodobne djece. Na mjestu događaja smrt navedenih utvrdio je dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla. Na licu mjesta nalaze se dežurni tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Poznat identitet

Kako se saznaje, muškarac koji je počinio samoubistvo je M. Č. (39), dok su njegova supruga i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu.

Riječ je o Mujagi Čičkušiću koji je radio kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj odakle je u Tuzlu stigao prije nekoliko dana.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena jutros nije pojavila na poslu, a dijete u školi.

Iako sve ukazuje da su u pitanju trostruko ubistvo i samoubistvo, iz policije i tužilaštva zasad ne mogu potvrditi da je o tome riječ.