Tužilaštvo HNK

Sunita ispričala sve o ubistvu ugostitelja, ali i zašto se pojavila s nogama u gipsu

sunita

Krvoproliću je, navodno, prethodila kobna svađa

Sunita Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika “Vile Ivanković” na Buni kod Mostara, saslušana je u Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Danas će sudu biti upućen prijedlog za određivanje pritvora.

Kako Faktor nezvanično saznaje, osumnjičena je pokazujući kajanje, bez prisustva branioca, navodno ponovila da je splet okolnosti doveo do tragičnog događaja, te da nije imala namjeru ubiti Ivankovića.

Tokom ispitivanja Hindić-Bošnjaković je ispričala šta se kobnog jutra desilo u objektu u kojem je zločin počinjen.

Krvoproliću je, navodno, prethodila kobna svađa proizašla iz ljubomore. Prema njenoj izjavi, bili su u društvu i pili. Navodno je nakon ispaljenog hica pokušala pomoći Ivankoviću i tražila od prisutnih da zovu hitnu pomoć, te ga je i sama pokušala oživjeti.

Zatim je, prema njenom kazivanju, sa balkona “Vile Ivanković” skočila u rijeku Bunu koja protiče pored objekta, te tom prilikom slomila noge.

Očito je imala pomagača, s obzirom na to da se povrijeđena, sa Bune zaputila u rodni kraj kod Travnika, gdje se na kraju kobnog dana i predala.

Međutim, prema izjavama svjedoka viđena je kako istrčava iz objekta, i bježi niz ulicu. U Mostar je jutros rano dovezena s gipsom na obje noge. Osumnjičena je često viđana, kazali su mještani, u objektu u kojem se dogodio zločin.