Šutnja policije o smrti Dženana Memića ostavlja prostor za špekulacije

dzenan memic

MUP KS i Tužilaštvo KS intenzivno rade na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do smrti Dženana Memića, kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS za bh. novinsku agenciju Patria.

Podsjećamo, 22-godišnji mladić preminuo je 15. februara 2016. godine na UKCS-u od posljedica zadobijenih povreda pod još nerazjašnjenim okolnostima. Iako je u izvještaju MUP KS od 8. februara navedeno da je riječ o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Velikoj Aleji, sve upućuje na to da nesreće nije ni bilo, međutim zvanične potvrde nema.

Nakon smrti mladića društvene mreže preplavile su komentari o mogućim krivcima pa je tako spomenut i bivši momak Dženanove djevojke. No, oni koji bi trebali razjasniti sve okolnosti koje su dovele do smrti ovog mladića još uvijek šute te je ostavljen veliki prostor za špekulacije.

[yuzo_related]

Da članovi porodice i uži prijatelji ipak naslućuju šta se dogodilo pokazuju i njihova pisanja na Facebooku. Dženanova sestra Arijana u pismu koje je posvetila svom bratu piše:

– Kada se zapitam zašto su baš tebi to uradili? Samoj sebi kažem: “Zato što je bolji od njih, imao je sve što oni nikada neće imati”!!! Sa svoje 22 godine, okupio si toliko ljudi oko sebe. Bio si tako dobar i neiskvaren. Živio si život dostojan obraza naših roditelja…Brate moj, da sam one noći znala da te posljednji put vidim, nikada ne bih otišla od tebe – napisala je sestra.

Njegova djevojka Alisa Mutap na društvenoj mreži Facebook 19. februara ostavila je emotivnu poruku u kojoj se navodi:

– Osjetila sam neku jačinu kao da je od tebe, a znam da jeste dalo mi je snagu da se borim i da nađem krivca koji nam je ovo uradio, a naći ćemo, sigurna sam. Ali Dženo trebaš mi pomoći treba mi tvoja snaga da izdržim i da kaznimo na pravi način tu osobu.

I dok bh. javnost traži odgovore zašto je tragično ugašen još jedan mladi život, s druge strane očekuje se da nadležni što prije rasvijetle smrt ovog mladića te da porodica konačno zna pravu istinu.