Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnicima klubova Premijer lige BiH održano predavanje o borbi protiv korupcije

klubovi bih

Vladica Babić, predstavnik Agencije za borbu protiv korupcije BiH, održao je predavanje o prevenciji korupcije na današnjem sastanku kojeg je Nogometni/Fudbalski savez BiH (N/FS BiH) održao sa predsjednicima i direktorima klubova Premijer lige uoči nastavka sezone, javlja Anadolu Agency (AA).

„U svrhu što bolje pripreme za proljetni dio sezone i preostalih 12 kola u veoma neizvjesnom prvenstvu, u kojem će ligu napustiti šest klubova, ništa ne želimo prepustiti slučaju. Želimo prevenirati na svim poljima, pa smo i sa današnjeg tradicionalnog sastanka sa čelnicima klubova pred nastavak šampionata razgovarali o svim stvarima koji će doprinijeti razvoju i apsolutnoj regularnosti Premijer lige BiH“, istakao je Darko Ljubojević, potpredsjednik N/FS BiH.

Na sastanku je analiziran i jesenji dio sezone 2015./16.

„Predstavnici klubova upoznati su i sa finansijskim obavezama prema Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine u vidu disciplinskih kazni, troškova snimanja utakmica, kao i troškova službenih lica na Kup utakmicama“, istakli su iz N/FS BiH.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici komiteta koji su nadležni za izvođenje takmičenja Sejdo Zukanović (Komitet za takmičenje), Goran Kosorić (Disciplinska komisija), Ibrahim Hasanbegović (Komitet za sudije i suđenje) i Adis Hajlovac (Komitet za stadione i bezbjednost).